Duurzaam onkruidbeheer

Vanaf 30 maart 2016 is het niet meer toegestaan om gebruik te maken van chemische onkruidbestrijding op verhardingen. Verhardingen zijn bijvoorbeeld straatwerk en asfalt. Per 1 november 2017 is het ook niet meer toegestaan om chemische onkruidbestrijding te gebruiken op onverharde terreinen zoals bijvoorbeeld gras en houtsnippers. [1]

 

Meer informatie over de wetgeving kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

Welk alternatief bieden wij u?

Visser Tuinaanleg & Onderhoud maakt gebruik van duurzaam onkruidbeheer op basis van heet water. Het water wordt verwarmd tot een temperatuur van 99 graden Celsius. Dit wordt vervolgens aangebracht op de plant. Het hete water zorgt ervoor dat de celstructuur van het onkruid vernietigd wordt en de plant doodgaat.

 

Wat zijn de voordelen van duurzaam onkruidbeheer door middel van heet water?

Allereerst is het aantal keer dat heet water moet worden toegepast aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld branden of borstelen. Verder bestaat er geen brandgevaar zoals bij branden, thermische bestrijding of bestrijding door middel van infrarood. Ook brengt heet water geen schade aan uw tegels, zoals borstelen of het gebruik van schoonmaakazijn, wat eveneens verboden is voor professionals. Heet water is naast zaad- en wortelonkruiden ook effectief tegen mossen, groene aanslag en algen.

[1]Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bestrijdingsmiddelen/inhoud/gewasbeschermingsmiddelen